Hur kan en projektmodell effektivisera era samhällsbyggnadsprojekt? 

Efter stort deltagande och engagemang vid höstens tillfälle känns det bra att kunna bjuda in till ett uppföljande webbinarium på temat projektmodeller i samhällsbyggnadsprojekt.

Flera plan-, exploaterings- och anläggningsprojekt pågår parallellt inom en kommun och drivs av många olika projektkonstellationer. Detta medför ett behov av en projektmodell för samhällsbyggnadsprojekt, inklusive förtydligande av roller och ansvar inom projektorganisationen. Målet är att skapa förutsättningar för en sammanhållen och effektiv samhällsbyggnadsprocess av hög kvalitet, från översiktsplanering till drift av befintliga miljöer.  

Agima är oberoende rådgivare som kan den kommunala samhällsbyggnadsprocessen. På detta webbinarium vill vi dela med oss av våra kunskaper och tankar kring projektmodeller med lite extra fokus på införandet av en sådan. Vi vill alltså inspirera er som ännu inte har en projektmodell men också komma med tips för er som redan jobbar enligt en. 

Vi är också glada att vi kommer att få höra Ekerö kommun berätta om sina erfarenheter. Åsa Bergström (Stabschef på Stadsbyggnadsförvaltningen samt Bygg- och miljöchef) delar med sig av sina tankar från det pågående projektmodellsinförandet i kommunen.

Under webbinariet kommer vi att beröra följande: 

  • Varför är det viktigt med en projektmodell för samhällsbyggnadsprojekt? 
  • Vilka är nycklarna för ett lyckat projektmodellsinförande? 
  • Ekerös tankar från sitt pågående projektmodellsinförande.
  • Avrundande diskussion med möjlighet till frågor och svar från Ekerö, Agima och övriga deltagare. 

När: Onsdagen den 27:e april 12:00-13:00 
Plats: Digitalt. Länk skickas till anmälda inför webbinariet. 
Kostnad: Kostnadsfritt.  
Anmälan: Anmälan senast den 25:e april. Begränsat antal platser.  
Kontakt: mikael.gronkvist@agima.se